I morgen møter Chelsea Hull City Tigers borte i en tidligkamp.
Hull City var den gamle fotballklubben sitt egentlige navn, og klubben kommer fra byen Kingston upon Hull på nord-øst kysten av England.
Tigers som nå er kommet til på slutten av klubbens navn, er noe den nye rike eieren Assem Allam har funnet på. Som regel når nye rike fotballklubbeiere i England gjør noe annerledes enn det som har vært gjort før, så flommer kritikken fra det ”gamle” England.
Hadde han eid Manchester City, har Assem Allam uttalt, hadde han kalt klubben Manchester Hunters.
I grunnen litt morsomt, spør du meg.
Og det gjorde du jo.
–
Chelsea har kommet gjennom julens mange kamper på en fin måte, og videre avansement i FA-Cupen ble sikret ved å slå Derby 2-0 borte forrige lørdag. Det ene målet mot Derby, ble scoret av John Mikel Obi – eller bare Mikel som vi kaller ham – i hans kamp nr. 300 for Chelsea.
Imidlertid har ikke Mikel scoret mer enn 4 mål til sammen på alle disse 300 kampene, og vi får håpe at scoringen mot Derby virkelig får det til ”å løsne for ham” foran mål. Den tidligere Lyn-spilleren Mikel har hatt en fantastisk karriere i Chelsea. Han har klart å være mer eller mindre fast på laget hele tiden under mange forskjellige managere i de siste årene.
Noe sen med ball kan Mikel virke noen ganger, men han har en imponerende teknikk og et fantastisk overblikk. Mikel er faktisk en av de beste tacklerne i Premier League for tiden. Han vinner ballen for Chelsea i helt utrolig vanskelige kampsituasjoner.
Og har Mikel først fått tak i ballen, er den nesten helt umulig å ta fra ham.
–
Høsten 1929 møtte Chelsea Hull City (ikke Tigers den gangen) hjemme på Stamford Bridge i 2. Divisjon. Hull City ble slått 3-0 denne lørdagen i september, og to av målene ble scoret av spissen Sidney Elliott.
Sidney Elliott som hadde blitt kjøpt fra Fulham for 3.000 pund i 1928, scoret dessverre ikke så mange mål for Chelsea. Han ble derfor solgt igjen sommeren 1930.
Sommeren 1929 hadde Chelsea som det første europeiske laget, vært på en såkalt preseasontur til Sør-Amerika. Med den gangens transportmidler hadde turen selvfølgelig vart hele sommeren.
Denne sommerturen viste seg imidlertid å gi resultater sesongen etterpå.
Etter noen vanskelige sesonger på siste halvdel av 1920-tallet, rykket Chelsea opp sesongen 1929/1930. Klubben hadde da vært i 2. Divisjon i seks sammenhengende sesonger.
Opprykket i sesongen 1929/1930 skulle vise seg å bli av avgjørende betydning for Chelsea.
Opprykks sesongen 1929/1930 hadde tilskuerantallet for første gang siden stiftelsen av klubben i 1905, begynt å synke på grunn av at laget hadde vært så lenge i 2. Divisjon. Mot Hull denne høstdagen i 1929, var det bare 23.000 tilskuere på kampen på Stamford Bridge.
Opprykket til 1. Divisjon våren 1930 ble derfor starten på en ny viktig satsing i klubben. Blant annet ble tribunen i sørsvingen (som vi i dag kaller The Shed End) modernisert. Sesongen 1930/1931 strømmet tilskuerne tilbake til Stamford Bridge.
–
Du kan lese mer om opprykks sesongen for Chelsea i 1929/1930 i boka mi ”Carefree”, og du kan også her lese mer om Chelseas merkelige preseasonturen til Sør-Amerika sommeren 1929. Chelsea spilte på denne turen mot klubber både i Argentina og i Brasil, men fotballen var ikke så godt organisert i Sør-Amerika den gangen. Kampene ble derfor svært rare og annerledes enn det Chelseaspillerne var vant til.
Boka ”Carefree” kan kjøpes på nettbokhandelen her i ”Ossie`s corner”, og den kan også bestilles hos alle bokhandlerne.
I morgen møter altså Chelsea Hull til en viktig ligakamp.
Jeg tror ikke at Hull City`s nye tillagte navn Tigers, får noen betydning for utfallet av kampen i morgen. Imidlertid er Hull et godt lag som ikke må undervurderes. Er det dog noe vår Mourinho ikke gjør, så er det å undervurdere en motstander.
Vi trenger tre poeng mot Hull i morgen.
La oss igjen håpe at vår lille magiker Juan Mata er på laget, og at han lykkes bedre enn i de siste kampene han har fått spille.
Det er fredag, og vi må bare ha en god, gammel engelsk ale før helga starter. I dag har jeg en Marston`s Pedigree.
Nei, det er ikke hundefor.
Marston`s Pedigree er en tradisjonell engelsk pale ale. Dette er en svært balansert og lettdrikkelig ale, og den er slik engelskmennene vil ha den – brygget etter en gammel engelsk bryggetradisjon. Den fås kjøpt både på fat, flaske og på boks.
Det er så vidt jeg vet ikke vurdert å kalle denne alen for Marston`s Pedigree Tigers.
Skål!
Tipper tigrene vil få ”juling” i morgen av vår oppreiste stolte blå logoløve. Mikel scorer hat trick, og blir båret av banen tviholdende på matchballen.
Ha ei strålende god blå helg!!!
–