Det er fredag i ei uke hvor magikeren Maradona har gått bort, Chelsea har slått Rennes og er klare for videre spill i Champions League, norske Martin Ødegaard har spilt i 10´r-rollen for Real Madrid, norske Erling Braut Haaland har scoret to nye mål for Borussia Dortmund, norske Jens Petter Hauge har scoret et mål for Milan og Bodø/Glimt har blitt seriemester her i Norge.
Og så er det altså fredag.
RIP Maradona
Når Diego Maradona dør, dør imidlertid noe av fotballen. Hans magiske kvaliteter med en fotball vil neppe bli gjenskapt av noen. Idoliseringen av ham i en hel verden gjennom å være både den ufeilbarlige og den feilbarlige på samme tid, vil heller neppe gjenskapes i den moderne markedsstyrte verden.
Markedet vil nemlig ikke lenger ha feilbarlighet.
Når de norske spillerne Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland og Jens Petter Hauge storspiller på verdensscenen i fotball, blir det også galt for det norske markedet. De skulle nemlig alle ha spilt for Liverpool eller Manchester United.
Men det er mulig å glede seg over prestasjonene på fotballbanen til de tre norske ungdommene her i Ossie`s Corner.
For her har ikke markedet noe det skulle ha sagt.
En endring i fotballhistorien
På samme måte som jeg ikke trodde mine egne øyne når jeg så Maradona trikse med ballen, gjøre fantastiske løp, bruke sine intelligente fotballøyne og sine fenomenale fotballferdigheter til å samle et helt lag til å vinne, tror jeg ikke nå helt på mine øyne og ører, når jeg ser at Martin Ødegaard fra Drammen, har fått den kreative 10`r rollen på selveste Real Madrid; og rollen er tildelt ham av manager og tidligere spiller-legende Zinedine Zidane.
Det er rett og slett en fantastisk hendelse i norsk fotballhistorie.
På mange måter representerer også Maradona sin død og at Bodø/Glimt blir seriemester her i Norge et skille i fotballhistorien.
Maradona ble kanskje den siste representanten for fotballen som rocken roll, mens Bodø/Glimt er en tydelig representant for fotballen som toppidrett; en slags overgang fra de artistiske gleder kombinert med fest og rus, til systematisk kartlegging av fettprosent, oksygenopptak og bruk av individuelle treningsopplegg.
Det er lett å se for seg Maradona spille fotball over en pint øl, mens det å se på Bodø/Glimt gjerne lett assosieres med det å spise grønnsaker.
Men all ære til Bodø/Glimt; det er en FEST å se dem spille fotball, og verden må jo gå fremover; «den har jo ingen annen plass å gå», som Flettfrid Andresen, sier så godt.
Fredrikstad, Sarpsborg, Chelsea og Tottenham
På søndag spiller rivalene Chelsea og Tottenham kamp på Stamford Bridge.
Chelsea kommer fra sør-London, mens Tottenham kommer fra nord-London. London er spesiell på den måten at det er større rivalisering mellom sør og nord enn mellom øst og vest. Mange som bor i nord-London besøker aldri sør-London, og omvendt.
Det blir litt som Fredrikstad og Sarpsborg her hjemme.
Jeg er glad i både Fredrikstad og Sarpsborg, og synes det er fine byer å besøke. Når jeg snakker med min gode venn, Tom, som bor i Sarpsborg, sier jeg: Du er vel ofte i Fredrikstad? Da svarer han: Jeg setter ikke min fot i Fredrikstad.
Når Chelsea møter Tottenham på søndag, betyr resultatet derfor mye for begge lags fans. Det vet begge de to lags managere, Lampard og Mourinho, også; det er en prestisje i denne kampen som alle som følger de to lagene, føler i maven når lagene løper ut på banen.
Helt siden 1910
Og slik har det nesten vært i kampene mellom de to lagene siden 1910.
Våren 1910 spilte Chelsea og Tottenham en avgjørende kamp på White Hart Lane om hvem av de to lagene som måtte rykke ned; det ble et hatoppgjør allerede fra da Chelsea-spillerne og Chelsea-fansen ankom tubestasjon Seven Sisters, og mens de gikk den trekvarter lange gåturen til Tottenham sin bane. Hadde dagens kommentatorer hørt ropingen og skrikingen til Tottenham-fansen når Chelsea-spillerne og Chelsea-fansen gikk bortover gata den gangen, hadde nok ikke krenking blitt et sterkt nok ord for dem.
Nå er det imidlertid i rivaliseringen mellom de to klubbene, mer bruk av det morsomme språket, heldigvis; en Tottenham-fan skrev nylig så tidsriktig om sin favorittspiller Gareth Bale på Twitter: Det kan bekreftes at Gareth Bale har testet positivt på å være verdens beste ving. En Chelsea-fan retvitret tvitringen hans, og skrev: Han har imidlertid ingen symptomer.
«Hele kunsten å lære seg å leve, betyr å holde fast på latteren» skrev forfatteren Jens Bjørneboe, og det er viktige ord nå når vi opplever denne pandemien.
Pandemien fører til endringer i julefilmene
Det vil bli noen endringer i julefilmene denne julen på grunn av pandemien.
Filmen Reisen til julestjernen har nå fått tittel-navnet endret til Reisen til julekarantenen. Alle reising i filmen vil også bli i henhold til avstandsregler, og alle vil ha kledelige munnbind.
Filmen Tre nøtter til Askepott vil hete Tre munnbind til Askepott. Her vil de onde stesøstrene prøve «å sko seg» på salg av munnbind.
Filmen Hjemme alene vil nå hete Hjemme Alene; det spesielle i filmen denne jula, er at denne gangen kommer ikke forbryterne på besøk, de har nemlig karantene.
Love Actually vil denne julen hete Love Antibac.
I sluttscenen vil James når han kommer til Frankrike for å fri til sin husholderske Aurelia, oppdage at restauranten hvor han skal fri, er stengt på grunn av koronaen. James er også så miljøskadd på grunn av høyt bruk av antibac at han etter at han oppdager at restauranten er stengt, prøver å sprite hendene i gata rett utenfor, under den boksen som får trafikklysene til å lage lyd for blinde og svaksynte. James blir helt hysterisk når det ikke kommer sprit ut av boksen, og blir til slutt kjørt bort av politiet for avrusning.
Altså, det blir en annerledes jul i år.
En kamp på liv og død
Men det blir jul hvis vi alle prøver så godt vi kan å delta i dugnaden.
I dag skal vi imidlertid alle kose oss så godt vi kan; en juleøl skader ikke. Siden min gode venn, Pål, gjerne vil ha en anbefaling, kan jeg anbefale Aass Juleøl Vellagret som fås kjøpt på polet (til dere mine engelske venner, så er det altså ikke et ræva juleøl).
Det blir kjempespennende å se Chelsea-Tottenham på søndag.
Come on you blues!!!
Chelsea Women spiller ikke i helga heller, men det kommer nok et oppgjør for dem også mot Tottenham. Vi vet alle hva det gjelder i de kampene; noen tror at dette er en kamp på liv eller død, men det er nok langt viktigere enn det.
Ellers pass på deg selv i disse tider; hold avstand, vask hendene; hold deg helst hjemme i helga, men ta gjerne en minneskål med Aass Vellagret Juleøl for Maradona, og en hyllings-skål for både Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland, Jens Petter Hauge og Bodø/Glimt.
God helg!
Eirik
PS! Redaksjonen i Ossie`s Corner er svært redd for å krenke noen, og derfor:
- Dette er en artikkel skrevet av en redaksjonell medarbeider. Artikkelen gir uttrykk for skribentens holdninger om Tottenham.
- Dette er en artikkel skrevet av en redaksjonell medarbeider. Artikkelen gir uttrykk for skribentens holdninger om øl.
- Dette er en artikkel skrevet av en redaksjonell medarbeider. Artikkelen gir uttrykk for skribentens holdninger om Bratsberg.
PS! Egen kommentar: Bratsberg er nabobygda til min hjembygd Klæbu. Jeg kan ikke se at jeg har skrevet noe om Bratsberg i denne artikkelen. Redaktøren ville imidlertid ha det med for sikkerhets skyld; kanskje lurt!!!